Svømmevest

En svømmevest giver tilpas opdrift til dig, der sejler tæt under land eller bare ønsker lidt hjælp til at holde dig oven vande. Opdriften på 50N giver lige det ekstra, der gør det nemmere at svømme i land, eller hen til din båd. En god svømmevest hjælper dig desuden med at holde varmen på selve kroppen, men giver dig til gengæld ikke den sikkerhed mod vand i luftvejene, som du får ved en almindelig redningsvest. Du skal derfor være en god svømmer og være sikker på at være tæt nok på land til ikke at komme i problemer med nedkøling mv., for at dette er den rigtige vest for dig. Til kajak-brug anbefaler vi HH Rider-vesten, som er super populær og er en model hvor visten sidder tæt og sikkert ved bevægelse. Skal du i stedet ud at surfe eller stå på vandski, anbefaler vi at du kigger på vores udvalg af vandskivesteKøb de bedste svømmeveste billigt hos Marineudstyr.dk - et sikkert valg. Her kan du læse mere om → At vælge den rette redningsvest.

Altid gode tilbud på svømmeveste til bl.a. Kajak og SUP

Hos Marineudstyr.dk finder du altid et godt udvalg af smarte, funktionelle og prisstærke svømmeveste - også kaldet flydevest. Se de forskellige veste og find en model, som passer til dig, dine behov, og frem for alt dit niveau som svømmer. Vær særligt opmærksom på at finde en vest i den rette størrelse, som giver dig bevægelsesfrihed til at gøre de ting, du ønsker.

Hvad er forskellen på en svømmevest og en redningsvest?

Helt grundlæggende hjælper en svømmevest dig med at svømme, mens en redningsvest redder dit liv. Redningsvesten er forsynet med asynkron opdrift, som sørger for at vende dig om på ryggen og holde luftvejene fri med en krave om nakken. Det kan redde dit liv hvis du er bevidstløs, og her hjælper svømmevesten dig ikke. Svømmevesten er derimod en rigtig god foranstaltning til dig, der ror i kano eller kajak, eller som sejler på SUP eller jetski mv. og gerne vil kunne bevæge dig godt i vandet.

Svømmevesten giver dig en bedre opdrift, så du nemmere kan holde til at svømme tilbage til din jolle, SUP, kajak eller vandsports-fartøj og sejle videre - eller helt ind til kysten eller stranden om nødvendigt. Den er IKKE en god foranstaltning i meget koldt farvand, da man i værste tilfælde kan miste bevidstheden i løbet af ganske få minutter, og dermed risikerer at drukne. Det er heller ikke en god løsning til små børn, som ikke er komfortable svømmere.

Ny svømmevest når bevægelighed er vigtigt

En svømmevest kan fås i forskellige størrelser, for modsat oppustelige redningsveste, så skal opdriften sidde tæt til kroppen, og pasformen er derfor afgørende. Det er af samme grund meget vigtigt at du er omhyggelig med valg af størrelse så vesten sidder godt til, da det er en del af sikkerheden. På en svømmevest er opdriften fordelt over hele vestens flade, for at give dig balance til at svømme.

Svømmevestens opdrift er nemlig det, der holder vesten og dens bruger oppe, når du ligger i vandet. Opdriften skabes af det materiale, der får vesten til at flyde, hvilket er forskelligt fra vest til vest. Det er i reglen en række skumblokke eller pads, som giver opdriften i en svømmevest - typisk defineret ved 50N eller 50 Newton. Der er i Danmark et lovmæssigt krav om, at alle redningsveste skal være sikkerheds- og typegodkendte med en såkaldt CE-godkendelse, hvilket alle vore svømmeveste naturligvis er.