Tågehorn og signalhorn til både

Her finder du vores udvalg indenfor signalhorn og tågehorn til både. Der findes findes forskellige former for horn og vi har naturligvis både manuelle, simple tågehorn, samt signalhorn og tågehorn til indbygning og påbygning. Et af de mest populære produkter i denne kategori er et el-drevet tågehorn, som kan benyttes som signal-horn både på land og ombord når der er nedsat sigtbarhed. Husk: Vi leverer de fleste varer fra dag-til-dag over hele DK.

Forskellige former for tågehorn

Ikke alene er lydsignaler såsom tågehorn påkrævet jvf. danske og internationale love, men de er også et vigtigt navigations- og sikkerhedsværktøj. Tågehorn kan advare både væk fra skibe, strukturer og områder, hvor de kan støde på grund.

Før men begyndte at bygge tårne med tågehorn på land, blev en stor klokke typisk brugt til at advare søfolk om potentiel fare. Implementeringen af ​​signalhorn  i søfarten var derfor en stor forbedring, da lyden typisk vil kunne høres op til 30km væk i dårlig sigtbarhed.

Siden automatisering af fyrtårne ​​blev almindeligt i 60'erne og 70'erne, er de fleste ældre tågehorninstallationer dog blevet fjernet for at undgå behovet for at køre det komplekse maskineri, der ofte er forbundet med dem. De er i stedet blevet erstattet med et elektrisk drevet signalhorn med membran eller  et tryklufthorn.