Redningsveste

Redningsvesten er en essentiel del af udrustningen ombord, og siden 1992 har det i Danmark været et lovkrav, at der skal være redningsveste til alle ombord - samt at redningsvestene skal passe til passagererne. Du skal altså være opmærksom på altid at have veste i båden, som dækker forskellige personers vægt, samt evt. særlige redningsveste til børn. Hos Marineudstyr.dk finder du altid et stort udbud af kvalitetsredningsveste, herunder flere testvindere til både mennesker og hunde, og vi sender hvert år tusindvis af redningsveste ud til kunder i hele Norden.

Der findes en række godkendelser indenfor redningsveste, fx. ISO-godkendelse og SOLAS-godkendelse, hvor sidstnævnte er den skrappeste, som benyttes af besætninger på erhvervsfartøjer i internationalt farvand. Se på den enkelte redningsvest, hvilken godkendelse der gælder. Er du i tvivl om valg af redningsveste, så klik her: » Guide til valg af vestAlle vore redningsveste er naturligvis godkendte og klar til at redde liv - også dit! Skal du bruge et tilbud på et stort antal redningsveste, fx. til erhverv eller institution, så kontakt os gerne direkte pr. mail, og vi vender hurtigt tilbage med svar.

Almindelig eller oppustelig redningsvest

I al beskedenhed mener vi at en redningsvest er det vigtigste bådudstyr overhovedet. Vestene kommer i mange størrelser, typer og farver, men overordnet gælder, at de er sat i verden for at hjælpe dig med at overleve. Redningsvesten skal - modsat dens fætter svømmevesten - vende dig om på ryggen vandet, således at dine luftveje er fri til at trække vejret. Det betyder bl.a. at hvis du bliver bevidstløs, så vil dine chancer for overlevelse blive forhøjet betragteligt, da vesten har en krave som holder hovedet oppe. Oppustelige redningsveste gør dette ved at puste blæren op i den ene side først, mens den 'gammeldags', traditionelle redningsvest gør det ved at have mere opdrift placeret i de bløde skumblokke i den ene side, end i den anden.

 

Opdriften opgøres i Newton (fx. 150N) og betegner hvor meget vesten kan klare at holde oven vande. Ved sejlads i beskyttet farvand, fx. i danske fjorde og indre farvande, så vil de typiske veste på 100 til 150N være en tilstrækkelig løsning, med mindre man er meget tung, eller bærer stort tøj, fx. ved jagt eller fiskeri om vinteren. Her kan man i stedet sigte efter en større, selvoppustelig redningsvest på 275N eller 300N. Den oppustelige redningsvest har større bevægelsesfrihed og fylder mindre og de største modeller kan benyttes i alle farvande.

 

Den rette vest til den rette situation

Sejler du jollesejlads eller kajak og har brug for en simpel redningsvest, så kan en svømmevest være løsningen. Her får du ikke sikkerhedsfunktionen hvor du bliver vendt om på ryggen. Det betyder at du ikke bliver reddet ved bevidstløshed, men til gengæld kan du nemt svømme tilbage til jollen hvis du ryger i vandet, og samtidig hjælper vesten dig med at holde varmen.

 

Alle sejlere bør bære redningsvest, uanset om der er tale om øvede svømmere, eller om det er dårligt vejr. Det er dog kun lovpligtigt at forsyne båden med redningsveste nok til alle personer - ikke at de også skal bæres. Se vores gode tilbud på redningsveste til hele familien og bestil din vest i dag - det kunne redde dit liv!