LED lanterne til både

Det er vigtigt, at din båd er udstyret med de rette lanterner, som passer til netop din bådstørrelse. Ved at vælge LED lanterner opnår du en mere strømbesparende navigations-lanterne, som ikke belaster dit batteri i samme omfang som de klassiske halogen-lanterner. Marineudstyr.dk tilbyder LED lanternesæt og lanterner til forskellige bådstørrelser. Vi leverer LED lanternesæt og LED-lanterner fra dag-til-dag direkte til dig i hele Danmark.

Lanternerne kommer i flere forskellige materialer, men det mest almindelige er slagfast plast, rustfrit stål og aluminium. Der findes desuden modeller som er tilpasset både i forskellige størrelser, så det er vigtigt at være opmærksom på især bådens længde i forhold til regler mv.

Effektive LED-lanterner til båden

De forskellige LED-lanterner udmærker sig bl.a. ved det lave strømforbrug og det kraftige lys, som giver optimal synlighed på vandet. Det mest typiske krav er, at dine navigationslys skal kunne ses 1 sømil væk, og de skal være tændt fra solnedgang til solopgang. Sidelanternerne (rød for bagbord/venstre og grøn for styrbord/højre) gør det muligt for andre både at pejle din retning.

Dertil skal du have en agterlanterne, og her er synlighedskravet fordoblet til 2 sømil. Bemærk at der er andre regler hvis din båd er over 12 meter lang.

Vi anbefaler desuden at man altid medbringer et sæt LED nødlanterner i tilfælde af nedbrud på de fastmonterede lanterner eller dit elsystem. Også her er LED-lys effektivt, fordi det kræver meget lidt strøm og har lang rækkevidde, ligesom du kan have meget små lanterner med stor effekt. Kig efter gode tilbud løbende på LED-lanterner til din båd!