Skader på bådens stævn og køl skal undgås, og for ganske få midler, kan du opnå effektiv beskyttelse mod ridser, skrammer, og dermed spare udgifterne til dyre reparationer. Monteringen af beskyttelsen på båden er nem og billig, og en lille udgift i forhold til de udgifter de beskytter imod.

Det er svært at forudsige vind og vejr, og du kan let blive overrasket af en sø eller kastevind, som får båden til at reagere anderledes end tiltænkt. Selv den dygtigste sejler kommer ud i situationer, hvor bådens køl og stævn kræver ekstra beskyttelse.

Beskyttelsesplader til bådens stævn er fremstillet i holdbart og massivt stål, og monteres så pladen yder optimal beskyttelse i tilfælde af, at du kommer lidt for tæt en bro eller lignende. Pladerne kan leveres i flere størrelser, og hver plade er perforeret, så den kan bøjes til den ønskede form.

Kølbeskyttelse er fremstillet af et slidstærkt plastmateriale med et selvklæbende limsystem på den ene side, som gør montering superlet og hurtig. Kølbeskyttelseslisterne er velegnede til både af glasfiber og aluminium, og beskytter i hele kølens længde.