Vindmålere til både

Er vinden en svag brise, eller er der udsigt til en hidsig storm? Brug for at måle vindhastigheden nu og her? Få nemt overblikket over vindsituationen med en vindmåler og udnyt vinden mest optimalt, når du er på vandet. Med hjælp til at måle og forudsige vinden er der større chance for, at du får en god sejlads. Herunder kan du finde flere forskellige typer af vindmålere.

Du finder både elektroniske og håndholdte vindmålere, og på grund af den teknologiske udvikling kan du nu også få en håndholdt vindmåler, som kan tilknyttes din smartphone. Er du mere til den traditionelle og analoge vindmåling? Så kan du også finde vindindikatorer, som du kan montere på båden. Gå på opdagelse i vores udvalg nedenfor og find den type vindmåler til båden, der passer til dit temperament, når det gælder vejret.

Vindmåler eller anemometer?

En vindmåler, også kendt som et anemometer, er et instrument, der bruges til at måle vindhastighed, retning og tryk. Den første mekaniske vindmåler blev skabt i 1450 af Leon Battista Alberti, som var en italiensk kunstner og arkitekt. Moderne vindmålere bruges mest i vejrstationer, som kan levere flere data på én gang. På toppen er der typisk monteret en mølle bestående af 3 vindkopper, eller også er der monteret en mølle inde i selve vindinstrumentet.

Alt efter hvilken måler du vælger, så kan selve vindmåleren være udstyret med ekstra muligheder, udover at måle vindhastighed, som fx. at måle atmosfærisk tryk og give præcise målinger på temperatur og luftfugtighed, så du kan holde styr på det samlede vejrbillede. Hos Marineudstyr.dk har vi i mere end 10 år forhandlet elektroniske, håndholdte vindmålere fra den Schweiziske producent Skywatch, som producerer en række populære modeller.