Impeller til bådmotor

Herunder finder du impeller til påhængsmotorer, indenbords og udenbords motorer, impeller til dieselmotorer, neopren-impeller og impeller til pumper. Marineudstyr.dk har et bredt udvalg af impeller, så du er sikker på at kunne finde en, der passer til din motor, hvad enten du skal bruge impeller til Volvo Penta, Mercury, Jabsco, Bukh, Evinrude, Suzuki, Tohatsu eller et andet mærke. Vi leverer direkte til dig i hele Danmark med hurtig levering.

 

Impeller sikrer, at din motor fungerer helt optimalt. Impeller sidder i motoren og pumper en kølevæske gennem motorens kølesystem. Impelleren er en sikkerhedsforanstaltning i din motor, der udsættes for pres, hver gang motoren er i gang. Det er derfor vigtigt jævnligt at tjekke, at impelleren fungerer, som den skal. En god tommelfingerregel er, at impelleren skal tjekkes, når den har været i gang i 300-500 timer. Impelleren er lavet af gummi, der bliver hårdt med tiden. Når du tjekker impelleren, er det vigtigt, at gummiet stadig er fleksibelt. Ellers er det på tide at skifte! Det er heldigvis ikke det sværeste at skifte, og i stort set alle instruktionsbøger på bådmotorer står der, hvordan man bærer sig ad.

 

Hvad er impeller?

En impeller er en del af en pumpe eller kompressor, der roterer med høj hastighed. Impelleren fungerer på den måde som en propel, der øger trykket og strømningshastigheden på en væske - i dette tilfælde kølevæske i din bådmotor. Impeller kan være lavet af forskellige metaller såsom stål, jern eller bronze , samt af plastik, som er det mest almindelige i fx. påhængsmotorer.

Grundlæggende overfører impelleren energi til væsken, når den passerer gennem pumpen, hvilket øger væskens hastighed ved pumpens udløb. På en båd består impelleren typisk af en række fleksible gummivinger, der er fastgjort til et centralt nav. Dette nav roterer omkring en akse inde i en rør af rustfrit stål.